OliveMagazine

Τυροψωμάκια – κεφτεδάκια

Τυροψωμάκια – κεφτεδάκια

Μερίδες:για 15-20 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. φέτα σπασμένη
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ. γάλα
  • βασιλικό, δεντρολίβανο και θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά μαζί στο μίξερ ή τα ζυμώνετε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνετε το επίπεδο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα χαράζετε σταυρωτά και τα τοποθετείτε στο ταψί.

Τα αλείφετε με γάλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για 5 λεπτά και, μετά, χαμηλώνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr