OliveMagazine

Τυρόπιτα στο πι και φι

Τυρόπιτα στο πι και φι

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. ένταμ τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μίγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.

Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr