OliveMagazine

Τόνος (ή σολομός) στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών

Τόνος (ή σολομός) στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φέτες τόνο χοντρές, ή σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο, 200γρ. η καθεμία
  • Για το ντρέσινγκ

  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι, κοπανισμένους στο γουδί
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο ή κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • ποικιλία από σαλατικά (μαρούλια διαφόρων ειδών, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες ψαριού. Τις αλείφετε με 2 κουταλιές από το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε και τις τρίβετε καλά με αλατοπίπερο. Αφήνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ κατά μέρος.

Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και αραδιάζετε εκεί τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση. Τις ψήνετε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους), μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να ψηθούν στο εσωτερικό, χωρίς να στεγνώσουν. Τις σερβίρετε αμέσως, ζεστές και συνοδεύετε με μια ποικιλία από πράσινα σαλατικά, τα οποία περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα μελιού.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Εναλλακτικά, αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr