OliveMagazine

Φάβα με χταποδάκια πικάντικα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Φάβα με χταποδάκια πικάντικα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κονσέρβα Χταποδάκια Πικάντικα SAFCOL, στραγγισμένα
  • Για τη φάβα

  • 300γρ. φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 μέτριο καρότο, κομμένο στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τα κρεμμύδια

  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό ρίχνετε τη φάβα, το κρεμμύδι, το καρότο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για περίπου 45-50 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μην κολλήσει η φάβα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όταν η φάβα σχεδόν λιώσει και είναι πηχτή, τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και την πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύουντας με σπάτουλα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μελώνουν.

Προσθέτετε το ξίδι και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι.

Ανακατεύετε μέσα τα χταποδάκια και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις των υλικών.

Μεταφέρετε τη ζεστή φάβα σε πιατέλα, περιχύνετε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τα κρεμμύδια και τα χταποδάκια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr