OliveMagazine

Φέτα ψητή σε φύλλο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και ξερά σύκα

Φέτα ψητή σε φύλλο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και ξερά σύκα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κομμάτια φέτα τετράγωνα, 120-150γρ. περίπου το καθένα
  • 2 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
  • Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 1½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο Semeli NEMEA Reserve
  • 5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βύσσινο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τυλίγετε τη φέτα σε φύλλο αλειμμένο με βούτυρο ή ελαιόλαδο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι το κρασί, τα σύκα, τη μαρμελάδα, το βαλσαμικό ξίδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα ξύσματα και βράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα σε ένα ωραίο σιρόπι. Σερβίρετε τα πακέτα της φέτας κομμένα στη μέση με τη σάλτσα κρασιού και ψημένα φιστίκια Αιγίνης.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr