OliveMagazine

Φέτες ψημένης ντομάτας με τριμμένο χαλούμι και δυόσμο

Φέτες ψημένης ντομάτας με τριμμένο χαλούμι και δυόσμο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μέτριες ντομάτες ώριμες, σφιχτές
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 400γρ. χαλούμι, τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Πλένετε καλά τις ντομάτες και βγάζετε το επάνω και το κάτω μέρος. Την υπόλοιπη ντομάτα την κόβετε σε χοντρές ροδέλες, τις βάζετε σε ταψί, τις αλείφετε με ένα πινελάκι με λαδάκι, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Ψήνετε τις ντομάτες στο φούρνο για 10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω το τριμμένο χαλούμι, τις ξαναβάζετε στον φούρνο και αφήνετε το χαλούμι να λιώσει για ακόμα 10 λεπτά.

Ξεφουρνίζετε τις ντομάτες, τις σερβίρετε σε πιατέλα, τις αλείφετε με το υπόλοιπο λαδάκι και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr