Διαδικασία
Βάζετε τις φακές με το ένα δαφνόφυλλο σε μια
κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Στην ίδια στεγνή και καθαρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να βγάλουν το άρωμά τους το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κατόπιν, προσθέτετε τις φακές, την ξερή ρίγανη, το δεύτερο δαφνόφυλλο και πιπέρι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά επιπλέον.
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, το κύμινο, αλάτι και ζεστό νερό (όσο να καλύπτει τα υλικά) και μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φακές. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Όταν χυλώσει το φαγητό αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Tips
Στο συγκεκριμένο πιάτο ταιριάζει πολύ το μπαχάρι, οπότε αν σας αρέσει, προσθέτετε 2 κόκκους την ώρα που σοτάρετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά.