20181126195602_FAKES
clock icon
60'

Φακές σούπα με ζυμαρικά

Υλικά

  • 500γρ. φακές καθαρισμένες και ξεπλυμένες
  • 200γρ. «πεπονάκι» ζυμαρικό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ξίδι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Στην Αστυπάλαια αυτό το φαγητό λέγεται «αραντιστά με φακές» και είναι μια σούπα με φακές, αρκετό ξίδι και σπιτικά, φρέσκα ζυμαρικά.

Βράζετε τις φακές σε αρκετό νερό για 10 λεπτά και τις κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε τις φακές (μαζί με το νερό τους), το δυόσμο, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, χωρίς όμως να λιώσουν.

Προσθέτετε το «πεπονάκι» και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Σερβίρετε τη σούπα με σαλάτα εποχής, ελιές θρούμπες και καλό χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις φακές σε αρκετό νερό για 10 λεπτά και τις κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε τις φακές (μαζί με το νερό τους), το δυόσμο, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, χωρίς όμως να λιώσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το «πεπονάκι» και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Σερβίρετε τη σούπα με σαλάτα εποχής, ελιές θρούμπες και καλό χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή