OliveMagazine

Φακές σούπα με ζυμαρικά

Φακές σούπα με ζυμαρικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φακές καθαρισμένες και ξεπλυμένες
  • 200γρ. «πεπονάκι» ζυμαρικό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ξίδι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε αρκετό νερό για 10 λεπτά και τις κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε τις φακές (μαζί με το νερό τους), το δυόσμο, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, χωρίς όμως να λιώσουν.

Προσθέτετε το «πεπονάκι» και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Σερβίρετε τη σούπα με σαλάτα εποχής, ελιές θρούμπες και καλό χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr