OliveMagazine

Φακές Φαρσάλων με καρύδια, κατσικίσιο τυρί και αρωματικά

Φακές Φαρσάλων με καρύδια, κατσικίσιο τυρί και αρωματικά

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι φακές Φαρσάλων
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1-2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα

  • 60γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 100γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας σπυριά ροδιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε ενάμισι φλιτζάνι νερό μαζί με τη δάφνη και το θυμάρι, για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Αν έχει μείνει νερό στο τέλος, το στραγγίζετε.

Σοτάρετε ελαφρώς στο λάδι τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε το σκόρδο. Αφήνετε για 1 λεπτό ακόμα και το σβήνετε με το ξίδι. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό.

Ανακατεύετε σε μπολ τις φακές με το μίγμα των αρωματικών και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ρυθμίζετε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή λίγο ξίδι ακόμα να θέλετε.

Ψήνετε τα καρύδια σε δυνατό φούρνο για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να αφήσουν το άρωμά τους.

Απλώνετε τις φακές σε βαθιά πιατέλα και σκορπάτε από πάνω τα καρύδια, το ρόδι και το κατσικίσιο τυρί. Σερβίρετε με ψημένα τρίγωνα αραβικής πίτας.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr