OliveMagazine

Φαρφάλες με βότκα και σολομό γαρνιρισμένες με μπρικ

Φαρφάλες με βότκα και σολομό γαρνιρισμένες με μπρικ

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό ζυμαρικά κοντά κατά προτίμηση φαρφάλες
  • ½ ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • 300γρ. σολομό καπνιστό
  • 50γρ. μπρικ (αβγά σολομού)
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις φαρφάλες αλ ντέντε και τις σουρώνετε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα τις φαρφάλες και τη βότκα, έπειτα τα κομματάκια του σολομού και πιπερώνετε καλά. Ανακατεύετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά τουλάχιστον.

Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αφήνετε να πάρει μια μικρή βράση το φαγητό μαζί με την κρέμα και σερβίρετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε κατά μήκος με το μπρικ.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καπνιστό σολομό με ψίχα από αστακό που θα βράσετε προηγουμένως, θα καθαρίσετε και θα κόψετε σε κομμάτια. Στο ζουμί τους μπορείτε να βράσετε τα ζυμαρικά, συμπληρώνοντας όσο νερό χρειαστεί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr