OliveMagazine

Φασολάδα βελουτέ με σύγκλινο

Φασολάδα βελουτέ με σύγκλινο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια ξερά
  • 2 φλιτζάνια σύγκλινο, σε λωρίδες ή κύβους
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κάστανα ψημένα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αποβραδίς βάζετε τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό. Την επομένη τα βάζετε να πάρουν μια βράση και τα σουρώνετε.

Τα ξαναβάζετε στη φωτιά με καθαρό νερό και τα βράζετε μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα κάστανα, αλάτι και πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο μέχρι να μαγειρευτούν. Όταν βράσουν θα πρέπει να έχουν μείνει με ελάχιστα υγρά.

Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ενώ προσθέτετε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε το σύγκλινο και το προσθέτετε στη φασολάδα. Τη μοιράζετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σέλινο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μαζί με το σύγκλινο μπορείτε να σοτάρετε καρότο κομμένο σε ροδέλες και μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο