Διαδικασία
Αποβραδίς βάζετε τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό. Την επομένη τα βάζετε να πάρουν μια βράση και τα σουρώνετε.
Τα ξαναβάζετε στη φωτιά με καθαρό νερό και τα βράζετε μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα κάστανα, αλάτι και πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο μέχρι να μαγειρευτούν. Όταν βράσουν θα πρέπει να έχουν μείνει με ελάχιστα υγρά.
Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ενώ προσθέτετε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε το σύγκλινο και το προσθέτετε στη φασολάδα. Τη μοιράζετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σέλινο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Μαζί με το σύγκλινο μπορείτε να σοτάρετε καρότο κομμένο σε ροδέλες και μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα.