OliveMagazine

Φασολάδα η ελληνική

Φασολάδα η ελληνική

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. "φασόλια μέτρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα, σε ροδέλες
  • 1-2 γεμάτες κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φασόλια σε ένα ευρύχωρο μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουσκέψουν όλο το βράδυ. Την επομένη χύνετε το νερό, τα ξεπλένετε και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να πάρουν 2-3 βράσεις.

Αμέσως μετά χύνετε το νερό και τα γυρίζετε πάλι στην κατσαρόλα γεμίζοντάς την κατσαρόλα ξανά με νερό μέχρι τη μέση περίπου. Βράζετε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα καρότα.

Αφού βράσουν καλά τα φασόλια ρίχνετε τη ντομάτα, το σέλινο, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να πήξει και να χυλώσει όμορφα η φασολάδα. Τη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με επιπλέον ψιλοκομμένο σέλινο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr