OliveMagazine

Φασολάκια γιαχνί με πατάτες και μυρωδικά

Φασολάκια γιαχνί με πατάτες και μυρωδικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  • 3 πατάτες μέτριες, σε χοντρά κομμάτια
  • ¾ φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ντομάτα τριμμένη ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με τρεις-τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαραθούν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά επιπλέον, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Βάζετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα φασολάκια.

Προσθέτετε τις πατάτες, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι του. Αν τα φασολάκια χρειαστούν κι άλλο βράσιμο, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο