OliveMagazine

Φασολάκια σαλάτα με καπνιστή πέστροφα

Φασολάκια σαλάτα με καπνιστή πέστροφα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία Φασολάκια Στρογγυλά ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450γρ.
  • 1 πράσινο μήλο, σε λεπτές φέτες
  • 1 φιλέτο πέστροφα καπνιστή, σε κομματάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας Άνηθο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, ψημένα, χοντροσπασμένα
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα Φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζετε ξανά πολύ καλά και τα ρίχνετε σε πιατέλα.

Προσθέτετε τις φετούλες του μήλου, τα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της πέστροφας και τον άνηθο.

Σε ένα σέικερ χτυπάτε καλά το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr