OliveMagazine

Φασουλομακάρονα

Φασουλομακάρονα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φασόλια ψιλά, μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 250γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο νερό για περίπου 45λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τα φασόλια, το κοφτό μακαρονάκι και αρκετό από το ζωμό των φασολιών, για να βράσει και το ζυμαρικό.

Σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό με μια πλούσια σαλάτα εποχής.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr