OliveMagazine

Φασουλοσαλάτα με τρία είδη φασολιών

Φασουλοσαλάτα με τρία είδη φασολιών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 100γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (430γρ.), στραγγισμένα
  • 100γρ. φασόλια άσπρα, ψιλά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά μικρή πράσινη, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπα δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο (σπυριά)
  • ελιές θρούμπες για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το λαδολέμονο

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε αποβραδίς τα λευκά φασόλια και τις χάντρες και την επόμενη μέρα τα βράζετε (καλύτερα σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια) μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε ελαφρά και το καλαμπόκι.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τις ελιές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για ακόμη πιο δροσερή γεύση προσθέστε στη σαλάτα σας 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μεγάλη ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr