Διαδικασία
Βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και χωρίς να μαγειρευτούν τελείως. Κρατάτε στην άκρη δύο φλιτζάνια από το ζωμό τους και τα στραγγίζετε. Στο ένα φλιτζάνι του ζεστού ζωμού μουσκεύετε τις λιαστές ντομάτες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί, ύστερα από λίγο προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, προσθέτετε τα φασόλια και τα ανακατεύετε.
Μεταφέρετε τα φασόλια και τις πιπεριές με τη σάλτσα τους σε πήλινο ταβά. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Απλώνετε από πάνω τα λουκάνικα και τα πιέζετε να βυθιστούν μέσα στη σάλτσα.
Ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το φαγητό, να δέσει η σάλτσα του και να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αν εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού προτού ψηθεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε το ζωμό από τα βρασμένα φασόλια που φυλάξατε. Συνοδεύετε το φαγητό με λαχανοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Aν δεν αγαπάτε το λουκάνικο μπορείτε να το αποφύγετε και να αυξήσετε την ποσότητα των φασολιών.