OliveMagazine

Φασουλοταβάς με λουκάνικα

Φασουλοταβάς με λουκάνικα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. φασόλια γίγαντες Καστοριάς, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 400γρ. λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300γρ. πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε μέτριες λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 70γρ. ντομάτες λιαστές (χωρίς λάδι), χοντροκομμένες και μουσκεμένες σε 1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό από τα φασόλια, μέχρι να μαλακώσουν
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και χωρίς να μαγειρευτούν τελείως. Κρατάτε στην άκρη δύο φλιτζάνια από το ζωμό τους και τα στραγγίζετε. Στο ένα φλιτζάνι του ζεστού ζωμού μουσκεύετε τις λιαστές ντομάτες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί, ύστερα από λίγο προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, προσθέτετε τα φασόλια και τα ανακατεύετε.

Μεταφέρετε τα φασόλια και τις πιπεριές με τη σάλτσα τους σε πήλινο ταβά. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Απλώνετε από πάνω τα λουκάνικα και τα πιέζετε να βυθιστούν μέσα στη σάλτσα.

Ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το φαγητό, να δέσει η σάλτσα του και να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αν εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού προτού ψηθεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε το ζωμό από τα βρασμένα φασόλια που φυλάξατε. Συνοδεύετε το φαγητό με λαχανοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Aν δεν αγαπάτε το λουκάνικο μπορείτε να το αποφύγετε και να αυξήσετε την ποσότητα των φασολιών.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr