OliveMagazine

Φασόλια με λάχανο

Φασόλια με λάχανο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια άσπρα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. λάχανοο πράσινο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φασόλια να βράσουν σε άφθονο νερό με το φύλλο δάφνης και 1 κουτ. γλυκού αλάτι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα σουρώνετε.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το λάχανο.

Προσθέτετε τον πελτέ, τα φασόλια, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και περίπου 800 ml νερό. Κλείνετε με καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 -50 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, χωρίς να διαλυθούν, και να χυλώσει ωραία το φαγητό. Το σερβίρουμε ζεστό με επιπλέον κόκκινο πιπέρι και τραγανό ψωμί αν θέλουμε.

Tips

Χρησιμοποιείτε τα φασόλια που σας αρέσουν, όπως χάντρες, λευκά ή μαυρομάτικα, προσαρμόζοντας την ποσότητα του νερού στο βράσιμο αλλά και τον χρόνο μαγειρέματος.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο