OliveMagazine

Φασόλια με σέσκουλα, κοτόπουλο, καπνιστό λουκάνικο και απάκι

Φασόλια με σέσκουλα, κοτόπουλο, καπνιστό λουκάνικο και απάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300 γρ. καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 300 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε μεσαίους κύβους
  • 150 γρ. απάκι ή σύγκλινο Σφακίων, κομμένο σε λωρίδες
  • 300 γρ. βρασμένα λευκά φασόλια
  • 250 ml ζωμός κοτόπουλο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαίους κύβους
  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 2 ή 4, ανάλογα με το μέγεθος τους
  • 3 μεσαία καρότα, κομμένα σε μεσαίους κύβους
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε τηγάνι χωρίς λάδι καίμε τις ντομάτες και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαυρίσουν. Αφού κρυώσουν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τις περνάμε από σήτα. Κρατάμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το κοτόπουλο, τις πατατούλες και το λουκάνικο. Προσθέτουμε το απάκι, τα φασόλια και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός.

Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σέσκουλα ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο