OliveMagazine

Φασόλια πιάζ

Φασόλια πιάζ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό άσπρα φασόλια μικρά, ξερά
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια μέσα σε άφθονο, κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα βράζετε μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα σουρώνετε. Τα φυλάτε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Πλένετε με κρύο νερό τα κρεμμύδια να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αλατίζετε τα φασόλια με το χοντρό αλάτι, ρίχνετε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά. Σκορπίζετε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Αν θέλετε, προσθέτετε ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, που πάει εξαιρετικά με τη γεύση των φασολιών.


Αν θέλετε να δώσετε στη συνταγή πιο έντονο, λεμονάτο άρωμα Ανατολής και πικάντικη νότα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, 3 κλαράκια lemongrass από κονσέρβα, λεπτοκομμένα και χυμό από 1½ λάιμ.


Lemongrass φρέσκο, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα μπορείτε να βρείτε σε κάποια σούπερ μάρκετ στο τμήμα με έθνικ προϊόντα ή σε έθνικ μπακάλικα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο