OliveMagazine

Φασόλια σαλάτα

Φασόλια σαλάτα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φασόλια άσπρα, βρασμένα μαζί με 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια φασόλια μαύρα βρασμένα (kidney beans), από κονσέρβα
  • 250γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί γκούντα ή τσένταρ πορτοκαλί, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ⅓ φλιτζανιού χυμό από λεμόνι ή λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε καλά τα μαύρα φασόλια και τα στραγγίζετε.

Ρίχνετε τα κατεψυγμένα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα μαγειρεύετε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Όταν γίνουν, τα σουρώνετε και τα περνάτε σε κρύο νερό (με παγάκια) για να μείνουν καταπράσινα.

Ανακατεύετε σε σαλατιέρα και τα τρία είδη των φασολιών, μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Δοκιμάζετε το αλάτι. Αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε. Τελευταία στιγμή προσθέτετε το τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr