OliveMagazine

Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια χάντρες
  • 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 500γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Φωτογραφία-Food styling: Εύα Μονοχάρη- Funky Cook

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό και 2-3 πατάτες, χοντροκομμένες, που συνδυάζονται ωραία με τα φασόλια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr