OliveMagazine

Φαχίτας με κοτόπουλο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ κρεμμύδι λιωμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τα φαχίτας

  • 600γρ. στήθος κοτόπουλου, σε φιλετάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη, κομμένες ζουλιέν
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 200ml sour cream
  • 1 αγγούρι, σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σουρώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

Σε δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά).

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και τις γεμίζουμε πρώτα με το κοτόπουλο, κατόπιν με λίγα από όλα τα λαχανικά, σοταρισμένα και φρέσκα, και στο τέλος με sour cream.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο