OliveMagazine

Φετουτσίνι με κολοκυθάκια, γαλοπούλα και μουστάρδα

Φετουτσίνι με κολοκυθάκια, γαλοπούλα και μουστάρδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φετουτσίνι ή ταλιατέλες πράσινες (με σπανάκι)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 600γρ. γαλοπούλα φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές
  • 300γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες σαν κορδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση, το αλατίζετε καλά (2 κουτ. σούπας) και βράζετε τα φετουτσίνι ή τις ταλιατέλες για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε πολύ καλά στη φωτιά ένα ευρύχωρο τηγάνι και ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και όλη τη γαλοπούλα. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κολοκύθι και φέρνετε όλα τα υλικά μερικές βόλτες στο τηγάνι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε τη μουστάρδα, το εστραγκόν κι ανακατεύετε καλά.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα ρίχνετε στο τηγάνι παίρνοντάς τα με την κουτάλα, μαζί με λίγο από το νερό της κατσαρόλας. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις.

Μοιράζετε αμέσως το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε προσθέτοντας την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr