OliveMagazine

Φθινοπωρινό τουρλού λαχανικών με μήλα και φέτα

Φθινοπωρινό τουρλού λαχανικών με μήλα και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 πράσα, σε μέτριες ροδέλες
  • 3 καρότα, σε ροδέλες
  • ½ μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα, καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μήλα κόκκινα, με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια, σε μέτρια κομμάτια
  • 300γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα παξιμάδια της αρεσκείας σας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα με το μαϊντανό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα παξιμάδια με τη ζάχαρη.

Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα μήλα σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τα χέρια. Προσθέτετε το μίγμα φέτας, το θυμάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Ραντίζετε με το ζωμό λαχανικών και πασπαλίζετε με το μίγμα παξιμαδιού και την πάπρικα.

Ψήνετε το φαγητό για 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό για άλλα 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr