Διαδικασία
Βράζετε το τσάι στο νερό για 5 λεπτά και το αφήνετε για άλλα 5 λεπτά να βγάλει το άρωμά του. Μετά το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε σε μπολ το τσάι με το κρασί, τα ψιλοκομμένα φύλλα τσαγιού, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν τα φιλέτα σε μία στρώση. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο.
Ετοιμάζετε το γκριλ και αλείφετε τη σχάρα με λίγο λάδι. Στραγγίζετε τα φιλέτα, τα τοποθετείτε στη σχάρα και τα ψήνετε από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μετράτε την ποσότητα και βάζετε τη μαρινάδα σε μικρή κατσαρόλα. Για κάθε φλιτζάνι μαρινάδας διαλύετε μιάμιση κουταλιά της σούπας αλεύρι σε 2/3. φλιτζανιού νερό. Προσθέτετε το μίγμα στη μαρινάδα, ανακατεύετε καλά και τη σιγοβράζετε μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντου.
Σερβίρετε το ψάρι και το περιχύνετε με τη σάλτσα, ή σερβίρετε τη σάλτσα ξεχωριστά σε μπολ.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή