OliveMagazine

Φιλέτα τσιπούρας με κόλιανδρο και λάιμ

Φιλέτα τσιπούρας με κόλιανδρο και λάιμ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους
  • 3 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού harissa*
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 4 κολοκυθάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε 2 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ με τον κόλιανδρο, το χοντρό αλάτι και τη harissa σε ένα μπολ. Αλείφετε με το μίγμα τα φιλέτα του ψαριού και από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Ψήνετε το ψάρι για 2-3 λεπτά από την πλευρά του δέρματος και μετά με προσοχή το γυρνάτε και το ψήνετε από την άλλη για 2-3 λεπτά επιπλέον.

Κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες και τις κόβετε ξανά κάθετα σαν μακριά σπιρτόξυλα. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη μία κουταλιά σούπας ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε τα φιλέτα τσιπούρας με τις ταλιατέλες κολοκυθιού και γαρνίρετε με φετούλες λάιμ. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε πιάτο με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Η harissa είναι καυτερή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα εξωτικά προϊόντα (ιαπωνικά, μεξικανικά, κλπ.) ή σε εξειδικευμένα καταστήματα.


Ζητήστε από τον ψαρά σας να καθαρίσει και να φιλετάρει τα ψάρια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr