OliveMagazine

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και ελιές Καλαμών

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και ελιές Καλαμών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φιλέτα ψαριού (περίπου 1½ κιλό συνολικά), σε λωρίδες πάχους περίπου 2εκ.
  • 350γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κρεμμύδι μικρό, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με το μισό λάδι, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζετε το σκόρδο με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε.

Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Στρώνετε στο τηγάνι τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρετε γυρίζοντας τα προσεκτικά για να μην λιώσουν, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές (περίπου 5-7 λεπτά). Προσθέτετε το βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να κολλήσουν λίγα αρωματικά στα φιλέτα. Βγάζετε τα φιλέτα με τρυπητή σπάτουλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα κρατάτε ζεστά.

Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο, τις ντομάτες, τις ελιές και την κάπαρη. Τα σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και περιχύνετε το ψάρι με αυτό. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr