OliveMagazine

Φιλέτα cordon bleu με μελιτζάνα και γκούντα

Φιλέτα cordon bleu με μελιτζάνα και γκούντα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φέτες γκούντα για τοστ
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1½ φλιτζάνι τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε τις φέτες μελιτζάνας με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε πασπαλίζετε με την πάπρικα και τη ρίγανη και τις στρώνετε σε μονή σειρά σε μια λαμαρίνα. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Mε κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε οριζόντια και βαθιά τα φιλέτα ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Τα βάζετε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα χτυπάτε με τον μπάτη ή άλλο βαρύ αντικείμενο για να λεπτύνουν.

Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές. Αλείφετε με τη μουστάρδα και στρώνετε τις φέτες τυριού.

Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC. Μοιράζετε τις μελιτζάνες επάνω από το τυρί και κλείνετε τα φιλέτα, πιέζοντας καλά στις άκρες, «σφραγίζοντας» με οδοντογλυφίδες.

Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και κατόπιν πανάρετε στα τρίμματα ψωμιού ή τη φρυγανιά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε σε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr