OliveMagazine

Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια και μουστάρδα

Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια και μουστάρδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Maille
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Maille
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτότερα φιλέτα ή λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 250γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Poivre Vert
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 200ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη για μαγειρική
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το κοτόπουλο στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους τα μανιτάρια και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ξαναβάζετε στο τηγάνι τα φιλέτα του κοτόπουλου και ρίχνετε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό. Αφού πάρει μια καλή βράση το κοτόπουλο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και επιπλέον αλατοπίπερο.

Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο