OliveMagazine

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σταφύλια, σύκα και ροδάκινα

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σταφύλια, σύκα και ροδάκινα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας (περίπου 1 κιλό)
  • 1 τσαμπί σταφύλια άσπρα
  • 6 σύκα φρέσκα
  • 3 ροδάκινα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κόκκους ροζ πιπεριού, χοντροκοπανισμένους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα δύο από τα σύκα, μαζί με το ένα ροδάκινο, λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αναμιγνύετε και τα ροζ πιπέρια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε το φιλέτο γαλοπούλας κατά μήκος, χωρίς να φτάσετε ως την άκρη, και το γεμίζετε με πολτό φρούτων. Κατά μήκος πάνω από τον πολτό των φρούτων βάζετε και μερικές ρόγες σταφυλιού. Διπλώνετε το φιλέτο και το τυλίγετε σε ρολό. Το στερεώνετε με σπάγκο κουζίνας.

Βάζετε το φιλέτο σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και το αλείφετε με τον υπόλοιπο πολτό των φρούτων. Αραδειάζετε γύρω από το ρολό τα ροδάκινα κομμένα στα δύο, τα σύκα ολόκληρα και τις υπόλοιπες ρόγες σταφυλιού.

Περιχύνετε το φαγητό με λίγο ακόμη ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Όταν ψηθεί κόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο