OliveMagazine

Φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση και πατάτες φούρνου

Φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση και πατάτες φούρνου

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φιλέτο γαλοπούλας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 5 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 2 πατάτες
  • 6-7 δαμάσκηνα
  • 5-6 καρότα μικρά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον “σπάτε”, μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.

Προσθέτετε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα κάστανα, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το το μισό ποτήρι κονιάκ και το μισό ποτήρι κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Όταν στεγνώσει ο κιμάς από τα υγρά του βάζετε τον μαϊντανό και τραβάτε από τη φωτιά.

Απλώνετε το φιλέτο στον πάγκο της κουζίνας ανοιχτό, αλατοπιπερώνετε και βάζετε επάνω τη γέμιση, αφού αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε σε ρολό και στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος. Αλατοπιπερώνετε καλά το ρολό και το βάζετε σε ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο ταψί τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, τα δαμάσκηνα, τα καρότα, το βούτυρο, το κρασί, το κονιάκ και μισό φλιτζάνι νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr