Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον “σπάτε”, μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.
Προσθέτετε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα κάστανα, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το το μισό ποτήρι κονιάκ και το μισό ποτήρι κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Όταν στεγνώσει ο κιμάς από τα υγρά του βάζετε τον μαϊντανό και τραβάτε από τη φωτιά.
Απλώνετε το φιλέτο στον πάγκο της κουζίνας ανοιχτό, αλατοπιπερώνετε και βάζετε επάνω τη γέμιση, αφού αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε σε ρολό και στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος. Αλατοπιπερώνετε καλά το ρολό και το βάζετε σε ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο ταψί τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, τα δαμάσκηνα, τα καρότα, το βούτυρο, το κρασί, το κονιάκ και μισό φλιτζάνι νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.