OliveMagazine

Φιλέτο κοτόπουλου με φινόκιο, καρότα και μουστάρδα

Φιλέτο κοτόπουλου με φινόκιο, καρότα και μουστάρδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 τεμάχια φινόκιο κομμένα στα 4
  • 4 καρότα, σε ροδέλες
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, με τη φλούδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 200ml ζωμό κότας
  • 50γρ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου με το ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάτε σκεπασμένο σε ζεστό φούρνο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα και το ζωμό κότας και βράζετε με σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το μάραθο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά για 1-2 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr