OliveMagazine

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα, χωρίς την πέτσα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα
  • Για τον πουρέ

  • 600γρ. πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
  • 3 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 μοσχολέμονο (lime)
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου
  • 1 νεροπότηρο γάλα καρύδας
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα σοτάρετε υπομονετικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε και το αφήνετε να ψηθεί για λίγο και να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτετε το κρασί αναποδογυρίζοντας τα φιλέτα και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί.

Περιχύνετε με το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας και την κέτσαπ. Γυρίζετε δυο-τρεις φορές τα φιλέτα για να γλασαριστούν καλά με τα υλικά. Τέλος, ρίχνετε το μέλι.

Αποσύρετε από τη φωτιά, κόβετε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι.

Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε τις πατάτες. Ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το ξύσμα μοσχολέμονου και τα αφήνετε να ζεσταθούν για λίγο. Ρίχνετε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύετε καλά.

Περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου και προσθέτετε σιγά σιγά μικρή ποσότητα από γάλα καρύδας, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει βελούδινη υφή. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι. Σερβίρετε τον πουρέ σε πιατέλα και τον πασπαλίζετε με μπόλικα αράπικα φιστίκια, ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, μαζί με το κοτόπουλο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr