OliveMagazine

Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με ρίγανη και λεμόνι

Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με ρίγανη και λεμόνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • Για τη μαρινάδα

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανοίγετε με κοφτερό μαχαίρι ελαφρά και οριζόντια τα φιλέτα κοτόπουλου.

Τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε με το λεμόνι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και κάθε 20 λεπτά γυρίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία και ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού πρώτα τα αλατίσετε.

Συνοδεύετε με δροσερή πράσινη σαλάτα και πίτες ή ψημένες φέτες ψωμιού.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr