OliveMagazine

Φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (passata)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κρασοπότηρο κρασί (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκιές.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. Μετά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε και τη ντομάτα και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Μαγειρεύετε το φαγητό σας για 20-25 λεπτά περίπου ακόμα και το σερβίρετε ζεστό με χιονάτο ρύζι.

Tips

Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αλλά μπορείτε επίσης να το βάλετε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και να το τελειώσετε στο φούρνο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr