OliveMagazine

Φιλέτο κοτόπουλο στον ατμό με λεμονόχορτο και σάλτσα ρόκας

Φιλέτο κοτόπουλο στον ατμό με λεμονόχορτο και σάλτσα ρόκας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 4 κλωνάρια λεμονόχορτο, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • Για τη σάλτσα ρόκας

  • 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 φλιτζάνια ρόκα κομμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ή γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το λεμονόχορτο στη βάση ενός βραστήρα από μπαμπού. Τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το σησαμέλαιο. Πασπαλίζετε με τις πιπερίτσες. Βάζετε το καπάκι στο βραστήρα και τον τοποθετείτε πάνω από νερό που βράζει.

Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα ρόκας: ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Όσο τα χτυπάτε, ρίχνετε το λάδι λίγο λίγο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα, σαν πηχτή αλοιφή.

Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου συνοδεύοντας με τη σάλτσα ρόκας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr