OliveMagazine

Φιλέτο λαβράκι με λαδολέμονο κάππαρης και μπριάμ λαχανικών της άνοιξης

Φιλέτο λαβράκι με λαδολέμονο κάππαρης και μπριάμ λαχανικών της άνοιξης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 λαβράκια φιλεταρισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 αγκινάρες καλά καθαρισμένες, σε κύβους
  • 15 μικρές φουντίτσες μπρόκολο
  • 15 καροτάκια baby
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι άνηθο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το λαδολέμονο: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές το βάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις απορροφηθεί το νερό περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας στους 200οC για 7 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε από δύο φιλέτα σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με το dressing της κάππαρης και γαρνίρετε με τα λαχανικά που ήδη έχουν χλιαρέψει.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr