OliveMagazine

Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά

Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μερίδες φιλέτο σολομού
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • ½ λεμόνι σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για τον πουρέ

  • 1 κιλό αρακά φρέσκο ή 750γρ. κατεψυγμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο αρακά, ανοίγετε τις κάψουλες του αρακά τραβώντας το κοτσανάκι τους προς τα κάτω να φύγει μαζί με την ίνα και αδειάζετε τους καρπούς σε μια κατσαρόλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο.

Συμπληρώνετε άφθονο κρύο νερό και το βάζετε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το νερό, αλατίζετε και προσθέτετε 1 κουταλάκι ζάχαρη. Βράζετε μέχρι να μαλακώσει χωρίς να λιώσει και τον στραγγίζετε, κρατώντας λίγο από το ζωμό του.

Πολτοποιείτε τον αρακά στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ζωμό του και το ελαιόλαδο. Νοστιμίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ετοιμάζετε το σολομό: Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνετε με αυτή το σολομό. Αφήνετε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι-κατά προτίμηση αυτό με τις ρίγες-και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του σολομού. Ψήνετε μέχρι να κάνει ρόδινη κρούστα το ψάρι, το γυρίζετε προσεκτικά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και το σερβίρετε σε πιάτα.

Συμπληρώνετε τα πιάτα με πουρέ αρακά, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε με τις λεπτές φέτες λεμονιού.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο