OliveMagazine

Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο με ρετσίνα, δεντρολίβανο και φέτα

Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο με ρετσίνα, δεντρολίβανο και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 1/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες (και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τον πάτο του τηγανιού και ακουμπάτε πάνω τα φιλέτα. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο. Το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνετε και 2 λεπτά αργότερα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη και σβήνετε τα φιλετάκια με τη ρετσίνα.

Προσθέτετε το δεντρολίβανο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος πασπαλίζετε με τη φέτα, κουνάτε ελαφρά το τηγάνι και τραβάτε από τη φωτιά. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο