OliveMagazine

Φιλετάκια κοτόπουλου με τσιγαριαστά χόρτα

Φιλετάκια κοτόπουλου με τσιγαριαστά χόρτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες)
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνετε τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στο φαγητό. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το κοτόπουλο. Κατόπιν, ρίχνετε τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Φωτογραφίες – Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αυτό το φαγητό μαγειρεύεται με τα χόρτα κάθε εποχής. Το χειμώνα μπορείτε να προσθέσετε και άγρια χόρτα ή σταμναγκάθι, ενώ το καλοκαίρι, βλίτα, γλιστρίδα και μαϊντανό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr