OliveMagazine

Χοιρινά φιλετάκια με βύσσινο

Χοιρινά φιλετάκια με βύσσινο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χοιρινά φιλετάκια ψαρονέφρι
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • σουσάμι λευκό καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το χοιρινό: Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα του λαδιού σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα φιλετάκια, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Προσθέτετε το βύσσινο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζετε τα σοταρισμένα φιλετάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φιλετάκια και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλετάκια αμέσως, πασπαλισμένα με σουσάμι. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Tips

Aν και το χοιρινό είναι από τα κρέατα που πρέπει να ψηθεί καλά για να φαγωθεί, τα φιλετάκια γίνονται αμέσως, γιατί είναι λεπτά και τρυφερά, και στην περίπτωση που μαγειρευτούν πολύ μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.


Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο αυτό και με κεράσια όταν θα είναι η εποχή τους.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο