OliveMagazine

Φιλετίνια χοιρινά με 4 πιπέρια

Φιλετίνια χοιρινά με 4 πιπέρια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 σνίτσελ χοιρινά χωρίς πανάρισμα, κομμένα στη μέση
  • αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πράσινο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από άσπρο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους από ροζ πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλευρώνετε τα σνίτσελ και τα τηγανίζετε απαλά μέχρι να ροδίσουν. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι όπου τηγανίσατε τα σνίτσελ και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι καθώς και τους κόκκους από τα τέσσερα είδη πιπεριού για 5 λεπτά περίπου και μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Βάζετε ξανά τα σνίτσελ μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το λευκό κρασί και κατόπιν προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το μέλι και αλατίζετε ελαφρά. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα φιλετίνια μαζί με λευκό ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr