OliveMagazine

Φλογέρες με ντομάτα, ελιές, μπέικον και φέτα

Φλογέρες με ντομάτα, ελιές, μπέικον και φέτα

Μερίδες:6 φλογέρες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:20
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το φύλλο

  • 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάκι σόδα
  • 1/3 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Για τη γέμιση

  • 400γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 6 μεγάλες φέτες μπέικον ψημένες, ψιλοκομμένες
  • 6 κουτ. σούπας πράσινες ελιές, κομμένες στα 3
  • 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 100γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι από τα πλάγια ανακατεύοντας σιγά-σιγά. Οταν το ζυμάρι αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια, συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μαλακό και ελαστικό. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.

Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και χωρίζετε το ζυμάρι στα 6. Με έναν πλάστη ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. και βουτυρώνετε ελαφρά με ένα πινέλο. Βάζετε στο κάτω μέρος λίγη γέμιση και φέρνετε τα πλαϊνά της ζύμης προς τα μέσα πάνω από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί.

Αλείφετε ξανά τις φλογέρες με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Tips

Το ζυμάρι είναι εύκολο και εύπλαστο, ιδανικό για αρχάριους. Η γέμιση είναι ενδεικτική αφού ο καθένας μπορεί να βάλει τη δική του.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο