OliveMagazine

Φοκάτσια με σαλάμι και δεντρολίβανο

Φοκάτσια με σαλάμι και δεντρολίβανο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • φέτες σαλάμι
  • αλάτι χοντρό
  • δεντρολίβανο φρέσκο
  • Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 7γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. αλάτι
  • 8γρ. μαγιά ξερή
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 600ml νερό χλιαρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό και τη ρίχνετε με όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ή σε μία λεκανίτσα αν ζυμώσετε στο χέρι. Zυμώνετε τα υλικά στο μίξερ ή στο χέρι μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250ºC. Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.

Σε αντικολλητικό ταψί, στρώνετε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει από το ταψί. Απλώνετε το σαλάμι, πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, σκεπάζετε με το φύλλο που προεξέχει και πασπαλίζετε ξανά με λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. Ψήνετε σε πολύ καυτό φούρνο για 10-14 λεπτά. Τρώτε τη φοκάτσια ζεστή!

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

H φοκάτσια θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσετε τη θερμοκρασία, μπορείτε να αφήσετε το ταψί να κάψει καλά πριν φουρνίσετε τη φοκάτσια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr