OliveMagazine

Φοντάν σοκολάτας

Φοντάν σοκολάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 75γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 αβγά
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε 4 πυρίμαχα ατομικά σκεύη.

Σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στα πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Μπορείτε να απολαύσετε το φοντάν είτε ζεστό είτε κρύο, συνοδεύοντάς το με παγωτό και γαρνίροντας το με φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr