OliveMagazine

Φουρνιστά νησιώτικα πιταράκια

Φουρνιστά νησιώτικα πιταράκια

Μερίδες:για 30 πιταράκια
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • 1-1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 100γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 100γρ. κατίκι
  • 50γρ. μυζήθρα γλυκιά, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο πιπέρι
  • λάδι για το άλειμμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το αλεύρι σε μέτρια λεκάνη και φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο με το χέρι. Ρίχνετε εκεί το αλάτι, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τμηματικά το νερό, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Στραγγίζετε καλά το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να φύγουν τα υγρά του και το αναμιγνύετε με τα τυριά, το δυόσμο και τον άνηθο. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια ζύμης χρησιμοποιώντας για κουπ πατ ένα πιατάκι του καφέ. Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και το κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πατώντας τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.

Τοποθετείτε τα πιταράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr