Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στη μέση. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι στο οποίο απλώνετε τις ντομάτες σε μονή στρώση με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
Σκορπίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και βάζετε τις ολόκληρες σκελίδες ανάμεσα στις ντομάτες. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το
πετιμέζι και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα από φρέσκο θυμάρι.
Ψήνετε τις ντομάτες στο φούρνο για 20 λεπτά. Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσουν να καψαλίζονται. Σερβίρετε τις ντομάτες με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση