OliveMagazine

Φουρνιστές ντομάτες με πετιμέζι, σαν μεζές

Φουρνιστές ντομάτες με πετιμέζι, σαν μεζές

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες (ακαθάριστες)
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 40ml πετιμέζι
  • φύλλα από 2-3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στη μέση. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι στο οποίο απλώνετε τις ντομάτες σε μονή στρώση με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.

Σκορπίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και βάζετε τις ολόκληρες σκελίδες ανάμεσα στις ντομάτες. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα από φρέσκο θυμάρι.

Ψήνετε τις ντομάτες στο φούρνο για 20 λεπτά. Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσουν να καψαλίζονται. Σερβίρετε τις ντομάτες με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο