OliveMagazine

Φουρφουράκια λουκουμάτα με λουκούμι συριανό

Φουρφουράκια λουκουμάτα με λουκούμι συριανό

Μερίδες:24 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας
  • 24 συριανά λουκούμια, σε μπουκίτσες
  • 1 αβγό μεσαίο, χτυπημένο με λίγο νερό
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα και στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλες.

Ανοίγετε στο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κάνετε δύο κάθετες τομές στην μικρή πλευρά και τρεις στην μεγάλη, έτσι ώστε να την χωρίσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια το καθένα.

Παίρνετε τα λουκουμάκια τα πιέζετε να πλατύνουν και τα τοποθετείτε στο κέντρο κάθε τετραγώνου ζύμης. Ύστερα παίρνετε ένα μαχαιράκι και χαράζετε από 4 διαγώνιες γραμμές δημιουργώντας ένα Χ, ξεκινώντας από τις δύο κάτω γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου, θα προσπερνάτε το λουκούμι και θα περνάτε απένταντι φτάνοντας στην απέναντι πάνω γωνία.

Μεταμορφώνετε το κάθε κομμάτι ζύμη σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις 4 από τις 8 άκρες προς το κέντρο πάνω από το λουκούμι, πιέζοντας τες ελαφρά για να κολλήσουν, αφού πρώτα βρέξετε την άκρη της ζύμης ελαφρά στο σημείο της ένωσης. Υπολογίστε πως από όποια γωνίτσα κι αν ξεκινήσετε να σηκώνετε τη ζύμη, θα αφήνετε την επόμενη και θα πιάνετε την μεθεπόμενη, ώστε μια γωνιά να μένει κάτω, μια να πηγαίνει κέντρο.

Με ένα πινέλο αλείφετε τους ανεμόμυλους με χτυπημένο αβγό, τους πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τους ψήνετε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Τους σερβίρετε σκέτους ή πασπαλισμένους με λίγη ζάχαρη άχνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο