OliveMagazine

Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού

Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μπολ αναμιγνύετε τις φράουλες με το λικέρ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.

Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και μοιράζετε σε ίση ποσότητα από τις φράουλες σε κάθε ένα. Τα σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις φράουλες για 5-10 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτού βανίλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr